< Nieuws

Met alle winden meewaaien Gepubliceerd door Leeuwarder Courant op 12 maart 2015,

Bezoeken, beloften en warme belangstelling. Politici laten zich tot de verkiezingen extra zien. Deze rubriek bericht erover.

Slecht stijfsel? Prijsbewust plakken? Of gewoon een haastklus? Feit is dat waar de concurrentie lekker blijft hangen, de PvdA-posters aan de verkiezingsborden wapperen.

Eerst liet lijsttrekker Jannewietske de Vries al los in Heerenveen. Toen een verslaggever van deze krant hierover kond deed via Twitter, meldde raadslid Betty van der Ven vlot daarop dat er al een plakploeg onderweg was om de schade te herstellen. Nu mag de Lemster afdeling in actie komen, want op de hoek van de Spaanderbank/Middelgronden waait de nummer een van de sociaal-democraten met alle winden mee.

Nog meer nieuws van het rode front: de kandidatuur van PvdA’er Harry Balgobind uit Drachten is zelfs doorgedrongen tot in zijn geboorteland Suriname. ‘Harry Balgobind gaat voor Friese Staten’, kopte het Dagblad Suriname onlangs. Balgobind, nummer tien op de lijst, is op sociaal vlak geen onbekende in Suriname, valt in het stuk te lezen. ,,Samen met SC Heerenveen en andere Friese maatschappelijke organisaties steunt hij sportorganisaties, kindertehuizen, vrouwenorganisaties en ouderenvoorzieningen’’, aldus de krant.

Van de boeren stemt 49,4 procent CDA, 18,1 procent VVD en 3,6 procent op een regionale partij, zegt agrimarketing-en marktonderzoeksbureau AgriDirect.Dat hield eind februari een peiling onder 500 agrarische ondernemers.

Werknemers en stagiairs bij Jachtbouwer De Vries in Makkum kregen deze week oranjekoek van de VVD. Reden: de jachtbouwer is uitgeroepen tot leerbedrijf van het jaar 2014. Zulks verdient navolging in de rest van Nederland, vindt lijsttrekker Klaas Kielstra. Zo’n onderneming moet een eigen bedrijfsschool kunnen hebben, zonder hulp van een school voor beroepsonderwijs, menen de liberalen.